Nyheder

 • Sådan kommer du i gang med cirkulær økonomi


  Vidste du, at…VCØB har en sektion på VCOB.dk, hvor du kan læse dig dybt ned i cirkulær økonomi i byggeriet, og hvordan du kommer med på den cirkulære vogn? Find masser af gratis viden og vejledning på VCOB.dk.

 • Glædelig jul og grønt nytår fra VCØB


  2021 har været et spændende år for cirkulær økonomi, og i VCØB glæder vi os allerede til endnu flere spændende tiltag, arrangementer og initiativer i 2022. Vi ønsker dig en rigtig god jul og et cirkulært, bæredygtigt nytår!

 • Fyraftensmøde: Affaldshåndtering på byggepladsen og genbrug


  Business Aabenraa afholder et gratis fyraftensmøde d. 13. jan 2022 om lovgivningen inden for affaldshåndtering og genbrug, hvor de har inviteret nogle af deres nationale og lokale samarbejdspartnere samt VCØB til at fortælle om procedurer og praktik på området.

 • Er du klar til Circular Build Forum 2022?


  Den to dage lange konference, Circular Build Forum, løber af stablen d. 17.-18. marts 2022. VCØB er medarrangør og tovholder på den seance, der hedder 'Introduktion til cirkulær økonomi og bæredygtighed'. Husk at købe din billet til Early-Bird-pris inden d. 10. jan. – så du sparer 1.000 kr.

 • Deltag i konference om cirkulært byggeri


  Deltag i en inspirerende, online konference d. 22. feb. 2022, hvor der stilles skarpt på cirkulært byggeri og hvordan du som aktør i byggebranchen kan gøre en forskel for at mindske byggesektorens ressourceforbrug og CO2-udledning. Vejle Kommune står bag konferencen i samarbejde med blandt andre VCØB.

 • CO2: Er brugt altid bedre end jomfrueligt?


  Kan det betale sig CO2-mæssigt at bygge med genbrugte byggevarer eller byggevarer med genanvendt indhold fremfor med byggevarer fremstillet af jomfruelige råvarer? VCØB har udgivet en guide med generiske I nøgletal til at besvare dette spørgsmål.

 • Filmserie giver tommelfingerregler for cirkulært byggeri


  Bliv opdateret på din viden om LCA, brugte materialers holdbarhed og hvordan du undgår skadelige stoffer. En ny filmserie giver ordet til forskerne, der svarer på byggebranchens spørgsmål om cirkulært byggeri. Filmserien kan bruges som inspiration på netværksmøder, til kompetenceudvikling og i undervisning.

 • Har du byggematerialer i overskud?


  Den landsdækkende portal BygCirkulært.dk har gjort det endnu nemmere – og gratis – at finde, tilbyde og efterlyse brugte eller overskydende byggematerialer. Det er Gladsaxe Erhvervsby og Gladsaxe Kommune, der står bag, men alle kan bruge portalen. Så tag fat i jer selv og jeres underleverandører, få lagt jeres materialer på – og tænk det med i jeres nye byggerier.

 • DTU anbefaler ordning for bygnings- og materialepas


  En DTU rapport fra tidligere i år anbefaler, at der etableres nationale bygnings- og materialepas, og at der skelnes mellem de to typer af pas. Formålet vil være at sikre tilgængelig information om bygningers og byggevarers indhold, egenskaber m.m. som grundlag for at opnå øget genbrug og genanvendelse i byggeriet.

 • Seminar: Hvad er bæredygtige byggematerialer?


  Hvad vil det sige at bygge bæredygtigt? Og hvilke materialer kan og bør man som bygherre anvende i sit byggeri? På et seminar sætter Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) og Bygherreforeningen fokus på bæredygtige byggematerialer med spændende oplæg og cases om bl.a. bæredygtighedsstrategi, biobaserede byggematerialer og cirkulær økonomi. VCØB er blandt oplægsholderne.