På dette kursus får du redskaberne til at varetage svanemærkningen af et byggeri for projektering til aflevering.
Læs mere Diplomkursus i Svanemærket byggeriTilmeld dig det nye uddannelsesforløb ‘Bæredygtighed for bygherrer’. Med det samlede uddannelsesforløb får du en god introduktion til en række af de fundamentale grundværktøjer, du som bygherre bør være fortrolig med for at kunne sikre bæredygtigheden i dine projekter.
Læs mere Uddannelsesforløb: Bæredygtighed for bygherrerFra og med 2023 strammes de tekniske krav til nybyggeriet. På dette kursus får du sparring til, hvad I som bygherre forventes at levere på de nye krav. Hvilke dagsordener skal I være fortrolige med i nærmeste fremtid, og hvordan fremtidssikrer I organisationen, så I får opbygget og forankret viden og kompetencer til at løfte de aktuelle bæredygtighedsdagsordener?
Læs mere Frivillig bæredygtighedsklasse, LCA og LCC for bygherrerKurset er for dig der allerede har en god forståelse for, og måske endda arbejdet med, Svanemærket byggeri på Kriteriesæt 3.
Læs mere Opdateringskursus i Svanemærket byggeriDeltag i VCØB's webinar "EU's taksonomi – byggeriet i perspektiv" den 27. februar kl. 10-11, og bliv klogere på EU's taksonomi og klassifikationssystemets rolle.
Læs mere Webinar: EU's taksonomi – byggeriet i perspektivI en tid med stort fokus på byggeriets CO2-udledninger, er træ et byggemateriale med meget stort potentiale.
Læs mere Træbyggeri - Design og konstruktionMed kurset får du en dybdegående gennemgang i Svanemærkets krav til nybyggeri.
Læs mere Endagskursus i Svanemærket byggeriVær med på webinaret "Sådan samarbejder og planlægger du i cirkulære byggeprojekter" den 15. marts kl. 10-11.30. VCØB måtte desværre aflyse webinaret i 2022 om samme emne, så vi glæder os til at afholde det i marts.
Læs mere Webinar: Samarbejder i cirkulære byggeprojekterMange steder arbejder man på at lægge flere funktioner sammen i én bygning, både for at skabe værdi for brugerne ved at opfordre til fællesskab, men også for at tænke i, hvordan vi udnytter vores kvadratmeter bedst muligt. Men hvornår giver det reel værdi for brugerne og i forhold til bygningsdrift? Hvordan organiserer vi byggeri, anvendelse og drift? Og hvordan løser vi de udfordringer, der kan opstå på tværs af interessentgrupper? Det diskuterer vi på denne seminardag.
Læs mere Det mest bæredygtige er det, vi ikke bygger: Sambrug, flerbrugerhuse og fællesskaberI 2022 lanceres en ny ydelsesbeskrivelse for bæredygtighed i byggeriet, som udruster rådgiver og bygherre med et langt stærkere aftalegrundlag for socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt byggeri. På dette kursus får du indblik i den nye ydelsesbeskrivelse herunder processer, begreber, aftaler og særlige opmærksomhedspunkter, så du er klædt på til at navigere sikkert gennem de relevante ydelser og snitflader.
Læs mere Ydelsesbeskrivelse for bæredygtigt byggeriTræ som konstruktionsmateriale er udråbt som én af de redningsplanker der skal bane vejen for byggeriets nedbringelse af CO2 udledning. Forskning og praksis udviklet gennem de seneste 20-30 år viser at træ i form af krydslamineret tømmer (CLT) og limtræ i udpræget grad kan erstatte gængse konstruktionsmaterialer som stål og beton.
Læs mere Dimensionering af CLT og limtræskonstruktionerSom en af de første institutioner børn møder, har daginstitutionerne en væsentlig samfundsmæssig opgave. Her er det vigtigt, at der skabes tryghed og nærvær for børnene samtidig med, at omgivelserne og de fysiske rammer indbyder til udfoldelse, leg og udvikling. Det kan dog være en vanskelig opgave for bygherren at leve op til disse forventninger, når institutionerne samtidig skal overholde krav om pasningsgaranti, stramme kommunale budgetter og tilpasses den demografiske udvikling. Derudover skal der tænkes på personale, som kan være svært at tiltrække, og er det noget, som en bæredygtig profil kan afhjælpe? På dette seminar tager vi fat i nogen af de udfordrende emner omkring byggeri af daginstitutioner, som mange bygherrer står med i nuværende eller kommende projekter.
Læs mere Sunde daginstitutioner: Bæredygtighed, pædagogik og fysiske rum