Du er her: Forside / Cirkulært byggeri / Byggeproces og samarbejde

Byggeproces og samarbejde

Søger du viden og inspiration til at komme i gang med at bygge cirkulært og skabe cirkulære byggeprojekter? Læs og se med her.

 

Cirkulært byggeri

Du kan få inspiration til at bygge bæredygtigt og cirkulært i materialet "Bliv bedre til bæredygtighed". Det finder du her: 

 

  1. En guide, som introducerer bæredygtighedsbegrebet generelt og under fem overordnede principper. Guidens primære fokus er materialer, energi og indeklima. Download Bliv bedre til bæredygtighed – guide.
  2. Et casehæfte med to eksempler på bæredygtigt byggeri, herunder hvilke tiltag som har bidraget til bæredygtigheden, og hvilke dilemmaer der er opstået undervejs. Download Bliv bedre til bæredygtighed – casehæfte.

I miniguiden "Byg Cirkulært", som er udviklet i forbindelse med projektet Circularity City, er der en række anbefalinger til dig, der arbejder med håndværk og byggeri i både den lille og store skala. Guiden handler om affaldsminimering, planlægning af byggeprocessen og valg af byggevarer.

 

Samarbejde og planlægning i cirkulære byggeprojekter

En cirkulær omstilling af byggeriet kræver, at byggebranchen genopfinder sine måder at samarbejde på. Det gælder uanset, om der skal skabes nye bygninger, om der skal renoveres, eller om gamle bygninger skal nedtages.

 

Det stiller større krav til samarbejde, planlægning og koordinering blandt alle involverede parter i cirkulære projekter.

 

Anders Sørensen, bæredygtighedschef i Enemærke & Petersen og Jesper Kort Andersen, fagchef for byudvikling og bæredygtighed i Lejerbo, har begge stor erfaring med samarbejder og planlægning af cirkulære projekter. I webinaret nedenfor kan du høre dem fortælle om, hvad det kræver at bringe sådanne projekter i mål. 

Webinar

Cirkulære byggeprojekter

Anders Sørensen, bæredygtighedschef i Enemærke & Petersen, og Jesper Kort Andersen, fagchef for byudvikling og bæredygtighed i Lejerbo, fortæller om deres erfaringer med samarbejde og planlægning af cirkulære byggeprojekter. Webinaret blev afholdt den 15. marts 2023.