Du er her: Forside / Nedrivning / Vejledninger om byggeaffald

Vejledninger om byggeaffald

Her finder du uvildige vejledninger om håndtering af byggeaffald til bygherrer, rådgivere, entreprenører og kommuner. Skriv til os, hvis der er noget information, du savner i vejledningerne.

Lejere, beboere og brugere
Vejledning

Lejere, beboere og brugere

Denne vejledning henvender sig til lejere og brugere af bygninger – herunder lejere af boligere – og besvarer de mest almindelige spørgsmål om, hvordan man som lejer skal forholde sig til miljøfarlige stoffer i lejemål.

Læs mere
Kommuner
Vejledning

Kommuner

Vejledningen til kommunerne her på siden er tænkt som støtte og inspiration til kommuner og kommunale medarbejdere, der arbejder med byggeaffald og genanvendelse.

Læs mere
Entreprenører
Vejledning

Entreprenører

Som entreprenør har du et ansvar for, at bygge- og anlægsaffald ved nedrivning håndteres og evt. genanvendes på lovlig vis. Vejledningen retter sig primært mod udførende entreprenører og håndværkere, der arbejder med nedriv­ning, ombygning og renovering af ældre bygninger.

Læs mere
Rådgivere
Vejledning

Rådgivere

Du kan her i vejledningen få overblik over, hvordan du som rådgiver skal forholde dig i nedrivningens eller renoveringens forskellige faser, og hvad dine roller og pligter er.

Læs mere
Ejendoms- administratorer og funktionærer
Vejledning

Ejendomsadministratorer og funktionærer m.fl.

Denne vejledning henvender sig til ejendomsadministratorer, driftschefer, serviceledere, inspektører, ejendomsmestre, ejendomsfunktionærer o.l., som har det daglige ansvar for drift, udlejning og vedligehold af ejendomme. Vejledningen belyser de mest gængse problemstillinger, spørgsmål og ansvarsområder i forbindelse med håndtering af problematikken omkring de miljøfarlige stoffer.

Læs mere
Bygherrer
Vejledning

Bygherrer

I vejledningen her på VHGB.dk kan du som ejer af bygninger eller byggeprojekter få overblik over, hvordan du skal forholde dig til bygge- og anlægsaffaldet ved renovering og nedrivning.

Læs mere